İmplant

Dental implant ve Uygulaması
İmplantoloji ( implant ) bir yada birden çok diş eksikliği bulunan hastalarda çene kemiğine yapay diş kökleri(titanyum , seramik vs) yerleştirilerek bu kökler üzerine dişler oluşturmayı amaçlayan bilim dalıdır. Bazı vakalarda dişleri hiç olmayan hastalarda protezlerini daha rahat kullanması amaçlı implantlardan destek alınabilir.

Dental implant prosedürü cerrahidir. Bu yüzden, impantın cerrahi konusunda deneyimli bir diş hekiminin tarafından yapılması gerekmektedir.

İmplant Tedavi Çözümleri

İmplant herkes için uygun olmayabilir. Başarılı bir implant için genel sağlık durumunuzun iyi olması, sağlıklı dişetleri ve implantları desteklemek için çenenizde yeterli kemiğin olması gerekmektedir. Aktif diyabet,kanser veya periodontal hastalık gibi bazı tıbbi durumlarda, implant yerleştirilmeden önce tedavi gerektirebilir. Tedavinin öncesinde iyi bir planlama yapılabilmesi için, tedaviniz yapılana kadar dişhekiminizi veya uzmanınızı birkaç defa görmeye gönüllü olmalısı ve implant yapımından sonra ağız hijyeninize dikkat etmeniz gerekmektedir.

İmplantların çiğnemeyle oluşan basınçlar karşısında sağlıklı olarak ağızda kalabilmesi için, çene kemiği ile tam bir uyum içinde bulunması gerekir. Yerleştirilen implantın çevresinin tümüyle kemikle sarılması "osseointegrasyon" olarak adlandırılır. Osseointegrasyon için, hastanın yaşı, sağlık durumu ve operasyonun yapıldığı bölgeye göre operasyon sonrası en az 2, en fazla 4 ay beklemek gereklidir. Hastaya bekleme süresinde geçici protez uygulanır. Bu süre tamamlanınca, uygun implant üstü protez ile tedavi tamamlanır.

İmplant Tedavi Çözümleri

Diş implantlarının avantajları